SLOŽENÍ
komplex 11 kmenů bifidobakterií a laktobacilů s prebiotiky
Ostatní suroviny:
HPMC tobolky – rostlinné, protispékavé látky: oxid křemičitý, stearan hořečnatý – rostlinný.
* CFU – colony forming units (kolonie tvořící jednotku). Vyjadřuje množství životaschopných probiotických mikroorganismů v doporučené denní dávce.
Dávkování:
Užívejte 1–3 kapsle denně společně s jídlem. Zapijte vodou. Nepřekračujte tuto doporučenou denní dávku.
Upozornění:
Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním svitem. Těhotné a kojící ženy mohou užívat přípravek jen po konzultaci s lékařem. Není určeno jako náhrada pestré stravy.
SLOŽENÍ
komplex 11 kmenů bifidobakterií a laktobacilů s prebiotiky
Bifidobacterium longum
Jedna z prvních probiotických bakterií kolonizujících lidské tělo při narození a zároveň jedna z těch nejdůležitějších. Hlavní roli hraje při trávení mléka a dalších potravin náročných na trávení. Bifidobacterium Iongum pomáhá udržovat zdravý zažívací trakt, brání růstu škodlivých bakterií a podporuje imunitní systém.
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium breve působí pozitivně na fungování tlustého střeva a tím i celého zažívacího procesu. V organismu je jejím úkolem kvašení cukrů a produkce kyselin octové a mléčné. Zároveň podporuje imunitní systém a chrání organismus před bakteriálními infekcemi. Snižuje nadýmání a zácpu, zmírňuje průběh průjmu a zabraňuje například negativnímu působení jiné známé bakterie, Escherichia coli.
Bifidum Bifidobacterium
Bifidum Bifidobacterium je ta nejběžnější probiotická bakterie v tlustém a tenkém střevě. Mimo to se vyskytuje v mateřském mléce a u kojenců pomáhá s rozvojem vlastní střevní mikroflóry. V dospělosti je dobrým pomocníkem při nevolnosti, plynatosti a nadýmání i při průjmech způsobených stresem. Také přirozeně udržuje hladinu cholesterolu a krevního cukru. Připisuje se jí celkově pozitivní vliv na trávení a podporu imunitního systému.
Bifidobacterium lactis
Bifidobacterium lactis má tvar tyčinky a nachází se v tlustém střevě. Tam posiluje imunitní systém, podporuje rovnováhu střevních bakterií a pomáhá při průjmu po dobrání antibiotik. Podle nových výzkumů také pomáhá organismu lépe se vyrovnat s určitými typy toxinů obsaženými v pšenici.
Lactobacillus plantarum
Další ověřené probiotikum s výjimečnou schopností vázat se na střevní sliznici a zvyšovat populaci prospěšných bakterií ve střevech. Má protizánětlivé i antibakteriální účinky a pomáhá tělu produkovat vitamínů. Klinické studie prokázaly, že Lactobacillus plantarum podporuje trávení tím, že redukuje plynatost a nadýmání.
Lactobacillus casei
Lactobacillus casei jsou probiotické organismy prospěšné pro trávicí systém, kde usnadňují trávení těžkého jídla a absorbování důležitých živin.
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus bulgaricus působí pozitivně na střevní mikroflóru, pomáhá s příjmem potřebných živin a brání přemnožení škodlivých bakterií. Dělá to tak, že zabrání přilnutí bakterií na stěnu střeva a tím pomáhá snižovat pravděpodobnost rozvoje infekce. Odborníci jsou přesvědčeni, že produkuje kyselinu D-mléčnou, která má antimikrobní, antialergické, antioxidační a další příznivé účinky.
Lactobacillus paracasei
Lactobacillus paracasei se běžně vyskytuje ve střevech a ústech. Má antioxidační i antibakteriální účinky, posiluje imunitní systém, podporuje trávicí systém, pomáhá při zácpě a průjmu. V kombinaci s vhodnou stravou s vysokým obsahem vlákniny snižuje nadýmání.
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus rhamnosus pomáhá udržovat rovnováhu střevní mikroflóry, což je velmi důležité pro sílu naší obranyschopnosti. Při cestě trávicím traktem dokáže obstát v kyselém prostředí žaludku a odolá i působení žluče, díky čemuž přežije a v plné síle dokáže podpořit boj proti škodlivým bakteriím a látkám ve střevě. Má silné protizánětlivé účinky. Také chrání naše játra před alkoholovým poškozením.
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus acidophilus je probiotický kmen, který spolehlivě pomáhá v obnovení střevní mikroflóry po antibiotikách nebo průjmech. U dětí pak přispívá ke snížení doby akutního průjmu. V kombinaci s dalšími probiotiky se často podává u dráždivého tračníku.
Streptococcus thermophilus
Streptococcus thermophilus je jednou z nejpoužívanějších bakterií v mlékárenském průmyslu. Využívá se hlavně k výrobě jogurtů a některých sýrů. Tyto živé kultury v našem těle podporují metabolismus, posilují imunitu, mají protizánětlivé účinky a usnadňují lidem, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy, trávení mléčných výrobků.
Inulin
Inulin je 100% rozpustná vláknina, která se vyskytuje v kořenu čekanky. Největší přínos inulinu spočívá v prebiotickém efektu. Účinně udržuje zdravou střevní mikroflóru, jelikož pomáhá k množení probiotických bakteriálních kmenů ve tlustém střevě tím, že je vyživuje. Díky tomu je zaručena vysoká účinnost všech 39 miliard živých kultur v denní dávce po celou dobu použitelnosti.
CO O NÁS ŘÍKAJÍ OSTATNÍ
Ať nemluvíme pořád jen my. Přečtěte si názory našich zákazníků
Veliké množství laktobacilů a bifidobakterií společně s prebiotiky ve složení za dobrou cenu. Používám je při akutních potížích a vždy pomohou.
Najlepšie probiotiká.
Objednávam pravidelne.
Balík príde na Slovensko do druhého dňa od objednania.
Už několik let to dělám stejně-6 balení na podzim a celá zima je vyřešená.Od doby co probiotika beru mám klidnější trávení a nebývám tak často nemocná
+ Beru je preventivně, už pár měsíců, a musím říct, že jsem nebyl nemocný od té doby ani jednou. Trávení funguje na jedničku, žádné problémy po jídle ani nadýmání.
– Na nic jsem nenarazil.
+ Fungují dobře
+ Akutně i preventivně
Probiotika fungují opravdu dobře, ať už při akutních problémech, nebo společně s antibiotiky, tak i přes zimu na podporu imunity. Kupujeme vždy 2 balení a chvíli nám vydrží.
+ rychlý účinek
+ užívání snadné a účinné
– nic
už po pár dnech jsem cítila zlepšení. nadýmání se zmírnilo, zažívání se celkově upravilo. pomáhají i při užívání antibiotik
Slušná cena za kvalitní produkt
ja to osobně beru spíše jako prevenci před cestami nebo při akutních problémech.
přečíst další zkušenosti zákazníků
CERTIFIKACE
Náš výrobek prochází kontrolami od organizací, které zajišťují bezpečnost a kvalitu výroby
Odpovídá požadavkům Evropskému úřadu pro bezpečnost potravin EFSA.
PROBIOTIKUS® je vyráběn v České republice
a je registrován jako Český výrobek.
Máme zavedený systém HACCP, který dbá na hygienu a kvalitu výroby.